Anunț important!! Examen de atestare a competențelor lingvistice de limbă română.

Anunț important!!

Examenul de atestare a competențelor lingvistice de limbă română a candidaților înscriși în sesiunea noiembrie 2021 va avea loc în data de 23 noiembrie 2021, începând cu ora 10, astfel:

10.00 – 10.45 – Comprehesiune  de lectură și competență gramaticală

11.00 – 12.00  – Elaborarea unui text pe o temă dată

12.30 – 18.00  – Examinări orale, conform planificărilor transmise candidaților prin e-mail

Readucem în atenția dumneavoastră cerințele și procedurile aferente examinării on-line:

  1. Trebuie să aveți un computer dotat cu camera web și microfon, boxe/căști, o conexiune bună la internet și aplicația audio-video Zoom instalată. Totodată, pentru a putea utiliza diacriticele românești, obligatorii pentru examenul online, aveți nevoie de instalarea unei tastaturi pentru limba română.
  2. Pentru conectarea la examen pe aplicația Zoom, veți primi datele de logare prin e-mail în cursul zilei de azi, 22 noiembrie 2021.
  3. Camera și microfonul vor rămâne deschise pe perioada întregului examen.
  4. Pentru probă scrisă, candidații vor completa răspunsurile pe foi de hârtie, iar rezolvarea, în acest mod a subiectelor va fi transmisă (poză sau scan) pe adresa de e-mail atestate@ilr.ro, în termen de maximum 10 minute de la încheierea probelor scrise. Fiecare candidat va primi confirmarea transmiterii e-mailului cu rezolvările subiectelor.
  5. Pentru probele de înțelegere a discursului oral și conversație se vor folosi camera, microfonul, boxele/căștile.
  6. Netrimiterea rezultatelor în timpul alocat fiecărei probe atrage cu sine anularea examenului și pierderea probelor.

Orele de intrare în proba orală sunt orientative. Candidaților li se recomandă să își aștepte intrarea pe platformă cu aproximativ 15 minute înaintea intervalului programat.

Vă rugăm să vă pregătiți începînd cu ora 9.50 (ora României) de începerea examinării și să așteptați acceptul pe platformă.

Atenție!

Orele programărilor sunt orele României! (GMT+2:00)

Neprezentarea la examen nu duce la returnarea taxei.

Certificatele vor fi eliberate la sediul Institutului Limbii Române, direct candidaților admiși sau persoanelor împuternicite de aceștia prin procură notarială. Institutul Limbii Române va transmite, la cerere, certificatele în format electronic, la adresele electronice ale candidaților admiși.