Conferință Lisabona – Portugalia, 12-17 mai 2016

Institutul Limbii Române organizează anual conferința lectorilor de limbă română din universitățile din străinătate în care funcționează lectorate de limba română.
Dimensiunile științifice și didactice ale reuniunilor de până acum au fost asigurate atât prin prezentarea unor lucrări de profil, cât și prin diseminarea metodelor de predare, a schimbului de experiențe și bune practici dobândite în domeniul predării limbii române ca limbă străină.

În spriritul acestei tradiții, între 12 și 17 mai, Facultatea de Litere a Universității din Lisabona, Portugalia, a găzduit cea de-a șasea întâlnire anuală a lectorilor de limbă română, precum și ediția din 2016 a conferinței „Limba română în lumeTraducerile care ne călăuzesc: româna la intersecția multilingvismului”.

Programul evenimentului a cuprins sesiuni de comunicări științifice pe teme legate de traducere, traducători și intrepretariat – în și din limba română, teme de interes și actualitate, în contextul promovării identității lingvistice și culturale românești și al aborării predării limbii române ca limbă străină.

Conferința a fost organizată în parteneriat cu Ambasada României în Portugalia și Institutul Cultural Român,  Lisabona.

Vă invităm să vizionați un videoclip de prezentare a evenimentului, aici.