Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Participare la Forumul Limbilor Străine Marsilia, Franța 18 mai 2019

mai 18, 2019

Lectoratul de limba română de la Universitatea din Aix-Marseille a fost reprezentat la Forumul Limbilor Străine, organizat la Friche, Belle de Mai, Marsilia, Franța, pe data de 18 mai 2019.

            Acesta este un eveniment anual la care sunt invitate organizații precum universități, școli de limbi străine, sindicate de traducători, asociații culturale etc.

          Obiectivul principal al Forumului este facilitarea contactului dintre acești profesioniști și publicul larg. Vizitatorii pot găsi aici oferte educaționale, informații despre diverse limbi de pe glob, adrese de cluburi de conversație etc. Ei pot, de asemenea, să asiste la conferințe și ateliere, să cumpere cărți traduse din și în diferite limbi sau să asiste la scurte momente artistice.

            România este invitată și participă de doi ani la acest eveniment, Lectoratul de la Aix-en-Provence având un rol-cheie în organizarea și animarea standului dedicat limbii române. Lectorița a pregătit pentru fiecare ediție materiale de informare și promovare, jocuri, o selecție de volume, liste bibliografice etc. Studenții la limba română au fost, la rândul lor, implicați în redactarea unor documente pentru stand.

           Anul acesta, cu ocazia Forumului, Lectoratul a stabilit o serie de contacte, cele mai interesante fiind cu o librărie din Marsilia care organizează un club de lectură, care ne-a lansat invitația de a prezenta două traduceri recente din română în franceză și cu o asociație armeniană, pentru o eventuală conferință la universitate, despre aromână.

          Forumul Limbilor Străine de la Marsilia este o ocazie în plus de a vorbi despre România în sudul Franței și de a ajunge la un public inaccesibil dacă ne-am limita strict la mediul universitar.

Detalii

Data:
mai 18, 2019
Eveniment Category: